Teambuilding

A BERNY´S ADVENTURES csapatépítő játékai olyan képzési formát jelentenek, melyben a készségfejlesztés, szemléletformálás, érzékenyítés elsősorban tapasztalati tanuláson keresztül történik. A tréning résztvevői egymással és a trénerrel folyamatos interaktív kapcsolatban állnak, és a játék során tét nélkül kipróbálhatnak olyan viselkedéselemeket, készségeket, melyek fejlesztésére szükség lehet.

A tréning olyan élmények közös átélésére ad módot, melyekre a hétköznapok során a legtöbb résztvevőnek nincs lehetősége. Az együttes élmény hozzásegíti őket ahhoz, hogy készségeik repertoárját bővítsék, és önértékelésüket megerősítsék. Ezeket a különleges tapasztalatokat a tréner segítségével mind élmény-, mind tudás szinten közösen dolgozzák fel. A saját élmény árnyalja ill. elmélyíti az elméletben megszerzett ismereteket, emellett a résztvevők egymásnak is adnak visszajelzéseket, mely gazdagítja az önmagukról meglévő tudást. A BERNY´S ADVENTURES tréningjeinek az a célja, hogy olyan tudást szerezzenek a résztvevők, melyet tetszésük szerinti környezetben egy csoport tagjaiként alkalmazni tudnak.
 

Outdoor csapatépítő játékok

 

Az outdoor csapatépítő játékokban olyan próbatételek elé állítjuk a csapatokat, melyek formailag távol állnak a hétköznapi munka során felmerülő problémáktól, és komoly fizikai aktivitást, gyakran bátorságot igényelnek. A természetes környezetben felállított akadályok legyőzése csak közös erővel oldható meg, és ez elősegíti a csoport összekovácsolódását. Olyan képességeket, tudást fedezhetnek fel társaikban és önmagukban, melyek a hétköznapi élet során rejtve maradtak. Az outdoor tréning során megszerezhető élmények együttes átélése mind a csoport mind a tagok számára értékes tapasztalat lehet. Új oldalukról ismerhetik meg egymást, megízlelhetik a kollektív bölcsességet. Kézzelfogható élménnyé válik, hogy a csoport több mint tagjainak összessége.
 

A csapatépítő játékok hatékonysága

 

Tréningeink közösségi élményt adnak, és erősítik az önértékelést. Az önértékelés megerősödése a csoportmunka eredményességét növeli, hisz minden közös munkavégzés akkor hatékony, ha a csoport és tagjai oldottan, természetesen viselkedhetnek.A közös erővel leküzdött nem hétköznapi nehézségek növelik a munkájuk révén csoportot alkotók egységét. A hagyományos ismeretadással szemben a tréningek azért hatékonyabbak, mert a közvetlen tapasztalatszerzésre épülnek. A tréning elsősorban a résztvevőkben meglévő, de fel nem ismert, rejtett képességek felszínrehozását segíti.

 

Fotók: